Oblivion av Piazzolla

MUSIK: För en tid sedan gick min fru och jag på en koncert, som arrangerades av den anglikanska församlingen i Hertford. Två tvärflöjtister framförde Astor Piazzolla‘s Oblivion till ackompagnemang av flygel. Därefter framförde kyrkans organist ett stycke på orgel, jag tror det var av Purcell. Förstklassigt och oförglömligt.

Något inträde brydde man sig inte om att ta. Före koncerten serverades litet tilltugg av vänliga damer. Det stod en fritt att donera en slant om man så ville, från ett par pund och uppåt. Som tack för donationen kunde den som ville få njuta av ett glas gott rött vin.

I brist på inspelningar från tillfället återges här violinisten Arabella Steinbacher’s tolkning av Piazzolla’s Oblivion med Württembergs Kammarorkester under ledning av Ruben Gazarian, en inspelning från Weilburgs slott 14 juli 2007.

CAB

Här följer ett annat virtuost stycke av Piazzolla med Arabella Steinbacher som solist och samme dirigent och orkester som ovan. Stycket heter  ‘Las estaciones – Otono porteno’.

Advertisements