Trump, Putin och Jerusalems Tredje Tempel

ISRAEL: Internationella media har i dagarna rapporterat om en händelse, som kan komma att få mycket stor betydelse.

Third TempleI Israel har rabbiner vid Sanhedrin skickat en officiell begäran till USA:s nyvalde president Donald Trump och Rysslands president Vladimit Putin om hjälp med att uppföra ett tredje tempel på Tempelberget. Båda presidenterna har sagt sig vara positiva till förslaget, som sägs bli till välsignelse för alla nationer i världen.

Sanhedrin består av en grupp rabbiner som försöker återupprätta den religiösa domstol som fanns i Israel innan det judiska folket skingrades ut över världen, alltså för snart två tusen år sedan. Det var år 70 e.Kr. som den kejserliga romerska ockupationsmakten förstörde Jerusalem och det judiska templet, som stod på Tempelberget. Det som återstår av det är västra muren, som också kallas Kotel, mer känt som Klagomuren.

Vägen från rabbinernas begäran och de positiva svaren till att ett sådant tempel blivit verklighet torde emellertid vara lång och inte helt självklar men kan ändå bjuda på snabba beslut och överraskningar.

En i världspolitiken oftast förbisedd aspekt i sammanhanget är, att det förutsägs i Bibelns profetior, dels att ett sådant tempel kommer att uppföras och dels att det i Nya Testamentet indikeras, att det skall finnas ett tempel i Jerusalem i den tid som Jesus talade om som “den stora vedermödan”, den oerhört svåra tid på sju år som föregår hans återkomst på himmelens skyar som Messias (se bl.a. Matteus 24).

oil-lamp-tn-design-c-a-breitholtzDet finns alltså all anledning att följa händelseutvecklingen med vaksamhet och se till att vi har tillräckligt med olja i våra oljelampor, så att vi kan hålla lågan tänd tills brudgummen och hans följe kommer. Bruden vill ju vara trogen, så att hon får sin efterlängtade brudgum och dessutom inte riskerar missa bröllopsfesten! (Matteus 25).

Se vidare ex vis: Israel Today,  Arutz Sheva,  JewsNews,   Times of Israel, och naturligtvis studera profetiorna och evangelierna i Bibeln.

CAB

Advertisements