Blodig attack mot kyrka i Normandie

FRANKRIKE: Enligt brittiska The Telegraph och andra media genomfördes i söndags en blodig islaminspirerad attack mot en katolsk kyrka i Saint-Etienne-du Rouvray, Normandie, en mindre stad på den franska landsbygden.  

Under nattvardsgudstjänsten tog två muslimska män fem kristna i gisslan, bland dem två nunnor och en 85-årig präst, Fader Jacques Hamel. Jihadisterna dödade prästen genom att skära av hans hals med en kniv sedan de tvingat ner honom på knä vid altaret, där de läste en text på arabiska, sannolikt ur Koranen. Förövarna filmade dådet. När polis hann fram till kyrkan flydde jihadisterna som då sköts av polis. Islamiska Staten IS har bekräftat att mördarna, av vilka åtminstone en var född i Frankrike, räknades som Islamiska Statens “soldater”. Fader Jacques hade tjänstgjort tio år i församlingen och var mycket älskad.

Tillägg 2016-07-30. Det har nu blivit känt att prästen, fader Jacques Hamel, vägrade att knäböja inför de muslimska terroristerna när de vanhelgade altaret genom att läsa ur Koranen.

Advertisements