Den gråtande ministern och andra snyftvalsar

CAB - Gråtande barn 2SVENSK POLITIK: Säger man “den gråtande ministern” så tänker väl alla i dag på miljöpartiets Åsa Romson. Vi kommer så väl ihåg hur hon fällde tårar över … ja vad grät hon för? Och varför i hela friden gjorde en MINISTER det? Det ska väl för sjutton vara åtminstone litet krut i våra politiker!

Snyftvalsen tycks dessvärre smitta av sig.

För inte så länge sen var den en nyutnämnd biskop – Mikael Mogren – som trodde sig plocka poäng med några väl valda tårar i samband med att ett litet barn hittats död på en strand i Turkiet.

Men ska en biskop fälla tårar offentligt, så borde det vara över alla de kristna – även tusentals kristna små barn – som dräps och mördas obarmhärtigt av muslimer i den islamdominerade världen.

Men över dem gråts det inte på betald arbetstid, varken av Svenska kyrkans biskopar eller ministrar i vår s+mp-regering. Ska det gråtas, verkar man tänka, får det ju vara något som är politiskt gångbart och som kan plocka hem några röster. Sådana behövs uppenbarligen.

Här är litet tröstande och uppmuntrande musik på sin plats. Inledningsvis The Cuk-Cuk Walzer, välkänd från Helan och Halvan-filmerna, och om du klickar dig fram till 3.04 får du höra en annan version, The Cucko Waltz, en obetalbar inspelning på American Fotoplayer.

CAB  

 

 

Advertisements