Muslim vandaliserade kyrka i Malmö

Paulikyrkan,_Malmö,_mars_2015ISLAM I SVERIGE: S:t Pauli kyrka, välkänd kyrka i centrala Malmö, råkade ut för vandalisering av en muslim som gick lös med en träpåk och slog sönder minst sexton rutor innan polis ingrep.

“– När polispatrullen kommer in så befinner han sig högst upp i kyrkan, skrikandes Allahu akbar, sa kommissarie Mats Attin vid kriminaljouren i Malmö” enligt Sydsvenskan 2016-06-27.

Som orsak uppger tidningen, att mannen skulle vara missnöjd med “Sveriges hållning i Palestinafrågan”, dock utan någon närmare förklaring, varför han i så fall angrep en kyrka.

Vandalisering och förstörelse av kyrkor är emellertid mycket vanligt i den islam-dominerade världen, där motivet i regel har sin rot i att hat lärs ut mot kristna och judar, vilket baseras på de skrifter som muslimer håller för heliga, Koranen, Hadhiterna och Sira.

Att polisen är det verkliga motivet på spåret framgår av att “Framöver kommer brottet hanteras av polisens hatbrottsgrupp, eftersom han riktade attacken mot kristna i vid mening. Enligt anmälan ‘med motiv att kränka en folkgrupp på grund av deras trosbekännelse'”.

CAB

 

Advertisements