Almedalsveckan: Om de terroriserade kristna i Sverige

Skeppet Elida stävar mot Visbys hamn på Almedalsveckan

Skeppet Elida stävar mot Visbys hamn på Almedalsveckan

POLITIK & FÖRFÖLJELSE: Nu är det snart dags för Almedalsveckan i Visby. Bland diverse program den 3 till 10 juli märks två seminarier arrangerade av Claphaminstitutet, som båda äger rum inne i hamnen i Visby:

  •  Hillary, Donald och Gud. Religionens roll i den amerikanska valrörelsen heter det ena seminariet som handlar om det amerikanska presidentvalet. “Amerikansk politik präglas i stor utsträckning av kristen tro, och religionen har en levande roll i samhället. Hur påverkar tro och religion amerikansk politik och val av president?” Skeppet Elidas däck (inne i Visbys hamn) tisdag den 5 juli, kl 11.15 till 12.30. 
  • Ur askan – i elden. Kristna flyktingars utsatthet på svenska asylboenden. På sista tiden har  allt fler media börjat uppmärksamma det vi på OPERC pekat på sedan länge, nämligen de kristna flyktingarnas prekära situation i Sverige. De hotas, terroriseras och t.o.m. förföljs på asylboendena. Det offentliga Sverige – media, politiker, t.o.m Svenska kyrkan – visar en sådan fatal oförmåga att inse vad det är som sker. Än mindre vågar man tala om dess verkliga orsaker och att vidta kraftfulla åtgärder för att skydda de kristna som kommer till oss för att söka skydd undan muslimsk terror.  “Ur askan –  i elden” heter detta glödheta ämne. Torsdag 7/7 kl 15.15-16.30 på skeppet Elidas däck inne i Visby hamn

Läs mer på Claphaminstitutets hemsida.

Rapporter från seminarierna kommer att läggas ut på Claphaminstitutets hemsida.

Carl Anders Breitholtz, Fellow i Claphaminstitutet

 

Advertisements