Sverige: Ett land som inte har något försvar är inte värt att försvara

SVERIGES FÖRSVAR: Ett land som inte har något försvar är inte värt att försvara. Den slutsatsen drog en ung man flera år innan det var dags för mönstring till spillrorna av det som en gång var Sveriges försvar.

När Ryssland knackar på dörren genom imaginära flygattacker över svenskt luftrum blir det feta rubriker i kvällspressen, men inte så mycket över fiendens flygövningar som över att inte ett enda svenskt jaktflygplan lyfte för att avvisa inkräktaren. Hade piloterna kafferast?

Sveriges flagga vajarSedan dess har riksdagen beslutat stärka det svenska försvaret, men inte med en omedelbar upprustning utan i snigelfart enligt en femårsplan. Ställer man det i relation till första och andra världskriget, som båda pågick i fem sex år, så kan man ana att ett tredje världskrig hinner både börja och avslutas långt innan Sveriges försvar är i något som påminner om stridsdugligt skick.

Sveriges riksdag lever i trygg törnrosasömn medan regeringen spelar rysk roulette om vårt land och folk. Många ser nu ett medlemskap i Nato som en räddningsplanka, men är det verkligen lösningen?

CAB

 

 

 

 

Advertisements