Saudi-Arabien: Stor risk för terrorism med flyktingströmmarna

Risken för terrorism är alldeles för stor för att ta emot flyktingarna från inbördeskrigets Syrien. Så bedöms läget av regeringarna i Saudi-Arabien och fyra andra islamdominerade länder – Kuwait, Bahrain, Quatar och Förenade Arabemiraten. Därför har dessa oljeländer trots sina ekonomiska resurser inte tagit emot en enda flykting från Syrien. Det framgår av en artikel den 6 september på det amerikanska mediahuset Breitbart‘s hemsida.

Man vill således skydda sin egen befolkning och förhindra maktkamp och inbördeskrig mellan shia- och sunnimuslimer, som ju pågår i andra islamdominerade stater, förutom Syrien även Irak, Jemen, Libyen.

De makthavande i EU tycks vara helt kallsinniga inför riskerna med flyktingströmmarna, som kommer över Medelhavet via Libyen till Italien och via Turkiet till Grekland och vidare norrut. Aktuella uppgifter talar om att endast 20 procent är kristna medan hela 80 procent är muslimer av vilka majoriteten (65-75 procent) är män. Man kan bara gissa hur många av dem som är terrorister, men enligt en säker källa har sedan augusti fler än 1000 jihadister från Islamiska Staten IS tagit sig in som båtflyktingar in i EU.

Med risk för att kallas islamofob och främlingsfientlig skulle jag önska att EU  visade vilja att filtrera bort agnarna från vetet och bara öppnade portarna för de förföljda kristna, som är den grupp som är värst utsatt och som både vill och kan anpassa sig till Europas civilisation. För det är dags att skydda vår egen befolkning även här.

CAB

Advertisements