Sprickorna i muren …

För många som gillar svensk skönlitteratur är Lars Gustafssons romansvit Sprickorna i muren en höjdpunkt. I en av Leonard Cohens sånger spinner han vidare på detta tema, för, som han sjunger, det är genom sprickorna i muren som ljuset tränger in:

Ring the bells that still can ring
Forget your perfect offering
There is a crack in everything
That’s how the light gets in.

På sista tiden hotas det fria ordet i Västvärlden allt mer. Sprickorna i muren får då en alldeles särskild betydelse. Sanningen kan inte döljas, inte i längden. Förr eller senare krackelerar muren, sprickorna vidgas och vi därinne anar verkligheten utanför den politiskt korrekta muren. Snart kommer muren att falla.

Det är där vi är nu, särskilt vi som lever och verkar i Sverige, där politiker och media i samverkan döljer verkligheten för allmänheten genom att ändra på ordens betydelse, medvetet förvränga fakta, utelämna förhållanden av betydelse för vår förståelse av vad som sker, av den sanna bilden. Det är samma teknik som används mästerligt i många andra länder där makten känner sig hotad.

Makten känner sig hotad av Jesu Kristi bud att älska även våra fiender, att förlåta de som gör oss ont, att älska Gud, Bibelns Gud, över allt annat och av hela vårt hjärta, kraft, själ och förmåga.

Då finns det ju ingen plats över för de som har makten, skulle man kunna tro. För de som förtrycker, förföljer och dödar de kristna. Men även de omfattas av Guds kärlek. Men vågar och vill de vill ta emot den?

Carl Anders Breitholtz 

Advertisements