Muslimer attackerade kristna under gudstjänst i Italien

I provinsen Ravenna i norra Italien ligger den lilla staden Conselice. Den har ungefär 10 000 invånare. En gotisk katedral finns vid ett torg mitt i staden och även ett nybyggt center för invandrade muslimer. Som det mesta i Italien har Conselice sina rötter i antiken även om stadens namn omtalas först år 1084.

När man firade gudstjänst för tio dagar sedan, det var den 10 maj, var hundratalet kristna närvarande i katedralen, många med sina barn, som förväntansfulla skulle gå till nattvard för första gången. Efter gudstjänsten gick församlingen enligt kristen tradition sjungande i procession genom staden, den här gången till Jungfru Marias ära, Jesu moder.

Islam contra Christianity - 1

Men när de passerade Islams Center avbröts processionen av en stor hop muslimer. De skrek ut hot mot de kristna i processionen och förolämpade dem med okvädingsord. Barnen blev naturligtvis rädda och skyndade smidigt förbi Islamic Centre för att återuppta processionen en bit därifrån.

Islams hot mot de kristna skärps alltmer även i Väst. Muslimerna och deras imamer har som vi vet inte lärt känna Guds Son, Jesus Kristus, och Hans kärlek till mänskligheten. “Allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni också göra för dem” (Matteus 7:12) är helt klart en grundinställning här i Väst, som är helt främmande för islam och dess anhängare. Vi ser dagligdags hur muslimer brukar det grymmaste våld mot oss kristna och våra kyrkor och kloster. Vi kan bara be för våra förföljare och förlita oss på att Herren är med oss “alla dagar intill tidens ände”.

Läs mer här och här. Foto från RaymondIbrahim.com

CAB

Advertisements