Barbariska attacker mot kristna symboler

2015-01-07:  Fem män rusade in i ett litet kapell i S:t Barnabas i Perugia i Italien, sprang fram till en man som bad knäböjande framför en staty av Jungfrun Maria. I handen höll han ett foto av någon kär familjemedlem eller nära vän. Männen slet av honom fotot, välte omkull Mariastatyn, som de genast krossade och försvann. Men dessförinnan urinerade de på statyn av den heliga Jungfru Maria, Jesu moder.

MadonnaFolk i trakten tog mycket illa vid sig. Mariastatyn kunde emellertid restaureras varefter den åter placerades i kapellet. Hundratals katoliker kom till kapellet då statyn skulle återinvigas. Fotot t.v. av en krossad Mariastaty är från från en annan incident i Spanien och föreställer således inte statyn i Perugia.

Vad är det som får män som dessa barbarer att demonstrera sitt hat och förakt mot oskyldiga kristna? Prästen beskrev männen som “utlänningar”. Andra anser, att det var muslimer som utförde dådet. Fotot är från tidningen Alerta Digital.

2015-01-20: Ett krucifix i närheten av en moské  förstördes i Cinisello Balsamo, som är ett samhälle i provinsen Milano i norra Italien. Det måste ha gått våldsamt till, då en Kristusstaty på korset som var tillverkad i ett stabilt material, hade förstörts. Ena armen var bruten och båda benen avhuggna. Källa: Raymond Ibrahim.

Hatet mot kyrkan och några av kristendomens allra viktigaste symboler – krucifixet och Jungfru Maria, Jesu moder – måtte ha varit intensivt, något som är tydligt framträdande i det islamdominerade Mellanöstern och Nordafrika. Desto större anledning att be för förövarna, be att Gud ska göra dem fria från de demoner som marrider dem och att de skall få ta emot frälsningen genom den korsfäste Jesus Kristus, Guds Son.

CAB 

Advertisements