Muslimer i Niger brände ner 68 kyrkor

christian-church-burned-1Minst sextioåtta (68) kyrkor i Niger, av vilka två var baptistkyrkor, har bränts ner av den muslimska gruppen Boko Haram. Attackerna genomfördes dagarna före den 12 mars mot kyrkor i Zinderprovinsen och Niamey i södra Niger.

Tusentals flydde från sina hem, bland annat från staden Diffa i sydöstra Niger. Där har man redan tidigare tagit emot 150 000 människor som flytt över gränser från norra Nigeria. Boko Haram opererar från nordöstra Nigeria men har på senare tid börjat göra räder in i grannländerna. Boko Haram är en radikal muslimsk terroristgrupp som vill införa islams sharialag och som förklarat att de stödjer Islamiska Staten (IS) i målet att införa ett kalifat med säte i Jerusalem.

En baptiskledare i Ghana, Kojo Amo, vädjade till sin medkristna att ge sitt stöd för den kristna kyrkan i Niger och att be för dem “att Gud ger dem styrka i tron i denna svåra tid.”

*

Republiken Niger har drygt 15 miljoner invånare där majoritet är muslimer medan de kristna utgör en minoritet på mindre än 3 miljoner (20%). Största delen av landet upptas av Saharaöknen och endast 2 % anses vara odlingsbar. Niger gränsar i söder till Nigeria, Afrikas folkrikaste nation, och i norr i Libyen och Algeriet. – Tack till Baptistkyrkan i Alabama och Jihad Watch.

CAB

Advertisements