Valet i Israel: Vänsterpropagandan avslöjad. Likud vann stort.

Valet i Israel är över och Likud med dess ledare, premiärminister Benjamin Netanyahu, har återigen fått väljarnas förtroende. Likud vann en övertygande seger över arbetarpartiet, vars ledare erkände sig besegrad.

Media och politiker i USA och Europa (även de svenska) sökte enögt trumfa igenom sin syn på att valet gällde höjd standard, lägre boendekostnader och andra materiella aspekter på livet. De är naturligtvis viktiga. Men väljarna lät sig inte förföras av detta tal, där journalister inte heller drog sig för att fara med lögn och elakt förtal om premiärministern. Israelerna insåg att valet gällde en långt viktigare fråga än välfärden: det gällde Israels fortsatta existens som en judisk stat.

Det är glädjande att den massiva vänsterpropagandan nu avslöjats och att majoriteten israeler såg verkligheten klart. Det förnyade förtroendet förpliktar och ingjuter hopp i en svår tid. Våra hjärtligaste gratulationer och välgångsönskningar till premiärminister Netanyahu och hans parti Likud och sist men inte minst till det judiska folket i Israel!

Engelskspråkiga Israel Today har redogjort för valet och medias dubiösa roll i sammanhanget. Läs mer här.

CAB

 

Advertisements