Hotad som jude i EU? Välkommen till Israel!

Allt fler av Europas judar är djupt oroade över de senaste årens rapporter om ökad antisemitism inom EU. De abstrakta rapporterna bekräftas av extrema händelser i vardagslivet, som morden på barn i en judisk skola i Toulouse 2012, den väpnade attacken 2014 mot judiska museet i Brüssel, gisslandramat i år med morden i en judisk kosherbutik i Paris och nyligen jihadistmordet vid synagogan i  Köpenhamn i år. I alla dessa dåd har förövarna varit muslimer och inspirerade av islam. Jihad är en religiös plikt inom islam.

Judar dödas för att de är judar. Det har blivit riskabelt att visa att man är jude. Hellre än att bli trakasserad, misshandlad, hotad eller till och med dräpt stoppar man ner kippán i fickan och låter halsbandet med Davidstjärnan bli kvar i byrålådan. Sverige är ett av de åtta EU-länder där antisemitismen ökat mest, berättar EUFRA i en aktuell översikt.

Självfallet kan dagens judar inte glömma Nazi-Tysklands massmord, då sex miljoner judar transporterades från flera europeiska länder till de välorganiserade förintelselägren i Tyskland och Polen – läs mer här. Med nazismens återkomst i nynazismen stiger rädslan och allt fler judar lämnar nu sina månghundraåriga hemtrakter i Europa. Hur ska man kunna lita på myndigheter och medmänniskor som förrådde dem för bara sjuttio år sedan?

Judehatet har många ansikten. Ett annat är den muslimska antisemitismen, som har sina rötter i islams heliga skrifter Koranen och Haditherna, ett judehat som fick förnyad kraft 1928, när Muslimska Brödraskapet bildades, vars grundare vid ett personligt möte med Adolf Hitler tog starkt intryck av dennes antisemitiska idéer. En internationell undersökning visar att antisemitismen är mest utbredd i den arabiska världen i Mellanöstern och Nordafrika, där islam är den dominerande ideologin och samhällsbäraren. Här har 74 procent antisemitiska värderingar med en värstingnotering på 93 procent i de områden som kontrolleras av palestinaarabernas president Abbas i Västbanken och terrororganisationen Hamas i Gaza.

Till detta kommer de europeiska vänsterrörelsernas antisemitism som lever i symbios med antiisraeliska och propalestinska attityder. Den varianten är mycket utbredd och man hittar den därför litet varstans, som i teve, mainstreammedia och t.o.m i vissa vänsterinfluerade kyrkosamfund. Ett delat Israel och en palestinsk statsbildning med terrororganisationer som Hamas, Fatah, Islamiska Staten IS och Hezbollah som närmaste grannar skulle vara omöjligt att försvara i en krigssituation.

Här ligger således några av de viktigaste förklaringarna till den ökande antisemitismen och israelhatet i Europa.

Det är onekligen motsägelsefullt, att EU, som säger sig vilja bekämpa antisemitismen, ändå för en medveten vänsterpolitik som medför mycket stor invandring till Europa av muslimer från Mellanöstern och Nordafrika, just de områden där antisemitismen är som mest utbredd. EU’s invandringspolitik medför således starkt ökad muslimsk antisemitism. De senaste årens antiisraeliska EU-politik (EU-bojkott av israeliska varor etc) har sina kraftkällor huvudsakligen från dessa två antisemitiska kraftkällor – islam och vänstern. Att EU’s nya “utrikesminister” har en bakgrund i den italienska kommunismen och är en beundrare av Yassir Arafat visar något av inriktningen hos det sekulariserade EU-styret i förhållande till det judiska landet Israel och judarna i diasporan. Att Sverige och flera andra EU-länder har erkänt “Palestina” som stat (trots att det inte uppfyller villkoren för en statsbildning) är ett kvitto på dessa regeringars antisemitiska/antisionistiska värderingar.

Israels flagNär Israels premiärminister Benjamin Netanyahu efter terrorattackerna i Paris och Köpenhamn offentligt påminner Europas judar om att de alltid är välkomna till Israel som deras hemland, så finns det anledning ta inbjudan på allvar. Antisemitismen och antiisraeliska attityder hos islam, vänsterrörelserna och nynazisterna ger anledning till omvärdering av situationen.

CAB

 

 

 

 

Advertisements