Hög tid för fri debatt!

REAKTIONERNA på de fundamentala muslimernas massaker i Paris på Charles Hebdo, den franska satiriska veckotidningen, och på den judiska kosherbutiken har inte låtit vänta på sig:

Sympatierna för offren har varit spontana. Uppslutningen för det fria ordet, som påtagligt hotas av radikal islam, har varit kraftfull. Stödet för de europeiska judarnas rätt att leva utan dagliga hot har varit massiv och fördömandet av den växande anti-semitismen i det närmaste total. Framförallt i Frankrike men också i de övriga Västländerna. Je suis Charlie har snabbt blivit en välkänd paroll för allt detta. Presidenterna för Frankrike och Israel deltog i demonstrationerna i Paris tillsammans med ledande politiker från ett femtiotal länder, däribland enligt uppgift Sveriges statsminister.

Att inte bara det fria ordet men också judar var en viktig måltavla för terroristerna är uppenbart. Dessa radikala muslimer dödade fyra franska judar i Kosherbutiken. Även en av de mördade medarbetarna på tidningsredaktionen var jude. Efter attentatet mot tidningen inträffade ytterligare ett, då en kvinnlig polis sköts ner sedan hon tilltalat en man för att ha parkerat fel. Utan att veta om det kom hon därmed att förhindra ytterligare en attack som sannolikt planerades mot en judisk småskola i närheten. De mördade judarna har i dag fått en hedersbegravning i Jerusalem, Israels huvudstad.

Det är sorgligt men inte förvånande att den multikulturella politiken så som den utformats nu börjar få tydliga konsekvenser av icke önskat slag för den majoritet européer som vill leva sina liv i fred och säkerhet med bevarad yttrande- och religionsfrihet utan risk för repressalier. Man får hoppas att de radikala muslimernas massaker i Paris blir en väckarklocka och startskottet till en fri och konstruktiv debatt om invandringspolitiken i EU-länderna, inte minst den som så strålkastarklart lyser med sin frånvaro i Sverige. Det är hög tid för fri och konstruktiv debatt! Det är våra barns och barnbarns framtid som står på spel.

CAB 

Shalom Aleichem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements