Tomte arresterad för “terrorverksamhet”

De statliga myndigheterna har i julhelgen efterlyst en terrorist med signalementet:

 • vitt skägg,
 • röda kläder med röd mössa,
 • försedd med en säck ur vilken plockade upp förpackade föremål som han gav till barn och andra,
 • medan han sjöng kristna sånger och
 • tilltalade människor han mötte med ord som Bon Noël! Merry Christmas! och Jesus Christ is born!
 • Den efterlyste gick under täcknamnet “Papa Noël” och var också känd som “Santa Claus”.

“Lyckligtvis” fick två polispatruller tag i “Papa Noël”, arresterade honom, satte på honom handbojor för att föra honom till domstol för att stå till svars för sina “brott”.

“Papa Noël” anklagas för följande allvarliga “brott”:

 • att ha distribuerat presenter i olika delar av landet,
 • att ha bedrivit evangelisering, som torde betyda att han predikat det glada budskapet om världens frälsare Jesus Kristus,
 • att ha uppeggat folk till sekteristiska åsikter,
 • att ha bedrivit icke-auktoriserad välgörenhet.

Alla dessa anklagelsepunkter faller under anti-terrorlagstiftningen i landet. Landet ifråga är Jordanien, ett islam-dominerat land i Mellanöstern, en region där muslimer (med undantag för det lilla Israel) är i majoritet.

*

Ovanstående är fri översättning och tolkning av en rapport från Jordanien av den koptiskt kristne författaren Raymond Ibrahim – läs mer (på engelska) här.  

 *

Som kristen svensk och västerlänning tror man väl i förstone att det hela är ett skämt, ganska kul kanske. Men när man inser, att det inte alls är ett skämt, men att lagstiftarna i muslimska stater varken tolererar “Tomten” eller kristna och kristen tro överhuvudtaget, ja då blir man betänksam.

Om nu muslimer – som ju tror på islams gudsbild – har en sådan intolerant inställning till kristna och kristen tro, varför ska vi då tillåta dem att bo i Sverige, Europa och övriga Västerlandet?

Vi måste ju försvara vår trosfrihet, javisst! Alltså ska vi ha öppna gränser också för muslimerna, resonerar somliga.  Å andra sidan har vi också ett ansvar för att denna vår trosfrihet inte förintas. Om vi tillåter hatet mot kristna, judar och andra icke-muslimer att växa mer än vad det redan gjort, så förstörs vår egen civilisation, som ju ytterst bygger på Tio Guds bud, Det dubbla kärleksbudet, kärleken till vår nästa och vår rätt att tänka och tala fritt. Denna vår trosfrihet byts då i förlängningen ut mot blind lydnad av islams gud Allah, som är raka motsatsen till den judisk-kristna Gudsbilden som skapat vår västerländska civilisation. Vill vi att vi, våra barn och barnbarn ska bli muslimer och med tvång underordnas islam?

Det måste alltså finnas en gräns där man sätter stopp för ondskan. Det var just genom att Västerlandets ledare – Storbritannien, Frankrike och senare USA – satte en gräns 1939 mot Hitler och nazismen som denna onda, judefientliga och kristenfientliga diktatur kunde stoppas. Men det skedde alltför sent och Förintelsen och ett andra världskrig kunde inte förhindras.

Samma brist på klarsyn och samma flathet inför ondskan som rådde då präglar nu dagens ledare i Sverige och andra EU-länder. De politiska ledarskapet är förblindat av doktrinen om alla kulturers lika värde oavsett deras konsekvenser för människa, människosyn, samhälle och gudsbild, den s.k. multikulturalismen.

Med den stora och ökande invandringen av muslimer kommer även deras religion islam att vinna terräng och därmed också dess inneboende intolerans och hat mot kristna, kristendom, judar och judendom och överhuvudtaget allt som inte kan eller vill  underordnas islam.

Man blir betänksam också inför våra sekulariserade och ateistiska journalister och politiker i Sverige och övriga EU, som banar vägen för islam. Det gör de genom att vägra resonera om invandringen av muslimer, dvs en del av invandringspolitiken. I stället stämplar de dem som vill öppet debattera frågan som “rasister” och “främlingsfientliga” och visar därmed sin intolerans mot dem som tänker i andra banor.

Man måste skilja mellan muslimer – människor som du och jag – och islam, som är en religion kombinerad med en totalitär politisk ideologi. Enligt kristen tro är det en irrlära, som bryter mot första budet: Du skall inga andra Gudar hava jämte mig. Islams konsekvenser för västerlandets invånare börjar nu bli allt mer uppenbara:

 • hot och trakasserier mot judar som bär kippa, Davidsstjärnan eller helt enkelt är på väg till synagogan för att be och delta i Gudstjänsten,
 • massdemonstrationer mot den judiska staten Israel i Europas storstäder av judehatande muslimer och antisemitiska vänstersocialister. Trakasserierna mot judar blev särskilt akut under terrororganisationen Hamas’ krig mot Israel i somras (2014), i media kallat “Gazakriget”, i det angripna Israel kallat “Den skyddande spjutspetsen” (Protective Edge).
 • på senare år hot och trakasserier även mot kristna (nyligen t.o.m. i “Dronningens by” Köpenhamn, där en kristen kvinna som lämnat islam hotades och attackerades av ett gäng muslimska ungdomar i muslimtäta Nørrebro),
 • tvångsäktenskap, hedersmord/balkongmord, våldtäkter av icke-muslimska kvinnor,
 • anlagda bränder och annan förstörelse av madonnastatyer, krucifix och kristna minnesmärken i Frankrike, Tyskland, England,
 • anlagda bränder av altaren i kyrkor och till och med mot kyrkobyggnader (i samma länder som ovan plus Sverige),
 • upplopp och bilbränder i muslimtäta förstäder till större städer,
 • gettoisering till parallella islam-dominerade stadsdelar och samhällen, där icke-muslimer t.o.m. hotas om de befinner sig där och där islams sharia-lagar tillämpas (med eller utan myndigheternas goda minne).

Långt fler verifierbara exempel kan ges, som klingar som ett eko av förtrycket och förföljelsen av kristna i den muslimska världen. Tomten Papa Noël i Jordanien är bara ett av långt fler och värre exempel.

Jesu ord enligt Matteus 7:17 manar till eftertanke:

“Så bär vart och ett gott träd god frukt, men ett dåligt träd bär ond frukt.” 

CAB

 

Advertisements