RAKETER FRÅN LIBANON MOT ISRAEL – KRIGET UTVIDGAS


MissilesTvå raketer har avfyrats 
från södra Libanon mot Israel. Det meddelade brittiska Sky News i morse (2014-07-11), som fått uppgiften från Reuters. Den shiamuslimska Hisbollah-gerillan har ett starkt fäste där och det är därför sannolikt det var den, som avfyrade raketerna mot ärkefienden, det judiska folket i Israel.

I Syrien samverkar Hisbollah med president Assad och hans shiamuslimska regering mot de sunnimuslimska rebellerna som består av bl.a. al Quaeda, al Nusra, Muslimska Brödraskapet och ISIS. Märkligt nog stöds flera av dessa islamiska rebellgrupper av både USA och EU trots att rebeller också förföljer och dödar de kristna i Syrien, som får lida förföljelse av grymmaste slag.

Det betyder att Israel nu attackeras både från palestinska Gaza i söder och norrifrån från Libanon. Över fem miljoner israeler nås nu av missilerna från palestinierna i Gaza och gerillan i Libanon och sirenerna från luftförsvaret ljuder över hela Israel. Hamas siktar på att få en fullträff i Israels kärnreaktor. För första gången har både Tel Aviv och Israels huvudstad Jerusalem bombarderats med raketer (läs mer på Israel Today). På Tempelberget, judendomens heligaste plats under muslimsk ockupation, jublade hundratals muslimska palestinier när de såg missilerna närma sig staden.

Iron Dome, den s.k. järnkupolen, har visat sig vara ett effektivt skydd men långt ifrån alla missiler har neutraliserats. Människor och bl.a. en färgfabrik, skolor och bostäder i södra Israel har förstörts. Som genom ett under räddades de israeliska barnen i ett daghem då en missil från Hamas gick genom taket men inte exploderade. Tala om änglavakt!

Det är nog bara en tidsfråga innan Jordanien, Israels granne i öster, anfalls av Islamiska Staten, som ISIS eller ISIL numera kallar sig (Förkortningarna betyder Islamiska Staten i Irak och Syrien respektive IS i Levanten, ungefär detsamma som Orienten). De har ju snabbt intagit stora delar av norra Syrien och Irak och deras grymhet har blivit vida omvittnad. I norra Irak har de tagit kontrollen över alla kyrkor där de kristna därför inte kunnat fira nattvard för första gången på 1600 år. Man anar de tragedier som ligger bakom denna förföljelse mot de kristna, som vanligen är ortodoxa men även katoliker, anglikaner och lutheraner.

I och med att ledaren för den Islamiska Staten ISIL nu utropat sig till kalif och krävt att alla muslimer – inte bara sunni som de själva utan även shia – ska underkasta sig den självutnämnde kalifen, så lär väl vapnen snart vändas också mot Jordanien för att snabbt gå vidare mot Jerusalem där de menar att kalifatets huvudsäte skall ligga. Israel Försvarsmakt IDF har använt tiden till att förbereda sig på att försvara sig mot en attack från ISIS/ISIL, som f.ö. redan är på plats i Gaza, rapporteras det.

Frågan är hur länge dessa barbarers tyranni skall få fortgå. Från USA och EU lär hjälpen inte komma. Men det finns profetior i Bibeln som talar om att Israels fiender som dessa skall gå en säker död till mötes. Guds löfte i Psaltaren inger hopp: ”Som bergen omger Jerusalem, så skall Herren omge sitt folk från denna tid och för alltid.” (Ps 125:2)

– på engelska “As the mountains surround Jerusalem, so the Lord surrounds His people from this time forth and forever.”  

 

Advertisements