Antisionismen – kamouflerad förföljelse av det judiska folket

REDAN INOM ETT DYGN efter att den judiska staten Israel utropades 1948 attackerades den av sina arabiska grannländer. Men mot alla odds lyckades israelerna försvara sig i detta och flera efterföljande angreppskrig, som syftade till att utplåna det judiska Israel som Sexdagarskriget 1967 och Yom Kippurkriget 1973.  

Israel IDF prayingHotet mot Israel fortsätter än i dag – från palestinaarabiska Hamas i Gaza och Västbanken, från radikaliserade beduiner i Sinai, från Hezbollahgerillan i Libanon, från både de sunnimuslimska rebellerna i inbördeskrigets Syrien och den shiamuslimska regeringen där, från Iran, denna islamiska teokrati,  som utvecklar sin nukleära kapacitet med godkännande av EU och USA och som gång efter annan hotar förinta Israel och sionismen. Till och med i arabisk TV och andra media och i undervisningen av barnen i de islamdominerade länderna i Mellanöstern görs det lilla Israel till hatobjekt.

Hotet mot Israel kommer även från EU och media i Väst, som talar med kluven tunga genom sin kritik av antisemitismen samtidigt som de grundlöst kritiserar Israel och sionismen för illegala bosättningar, ockupation och t.o.m. apartheid. Men internationell rätt och verkligheten vederlägger detta som det onda förtal det är. Trots det beslutade EU:s 28 utrikesministrar i somras 2013, att genomföra bojkott av varor, kräva avinvesteringar och införa sanktioner  gällande den del av Israel som avser Västbanken (dvs Judéen och Samarien). Vad är detta om inte EU-sanktionerad antisemitism?

Det  judehat, den antisemitism, som på 30-talet tog fart i Tyskland och andra delar av Europa, lever vidare i nynazismen och i vänsterrörelserna, kamouflerad som anti-sionism. I arabländerna i Mellanöstern och Nordafrika frodas antisemitismen fritt, där man öppet och grundlöst riktar sin fientlighet mot landet Israel och sionismen, den rörelse som verksamt bidrog till tillkomsten av detta världens enda judiska land. Sionismen bidrog till att rädda miljontals judar undan förföljelsen i Tyskland och andra europeiska stater före Andra världskriget, från arabvärlden 1947-1948, från det kommunistiska Sovjetunionen fram till dess fall 1990.

I Europa växer antisemitismen genom nynazismen, vänsterrörelsernas anti-sionism och inte att förglömma genom den stora och snabbt växande invandringen av muslimer från Mellanöstern och Nordafrika. Det är de slutsatser man kan dra av bland annat EU:s egna årliga undersökningar av antisemitismen inom EU. Inte oväntat har även Sverige en framträdande plats i detta allt annat än hedersamma sammanhang.

Låt oss ändå hoppas att dessa hatiska fördomar inom EU mot det judiska folket och den judiska staten Israel inte ska få växa sig så stark, att den kan tvinga den judiska befolkningen att emigrera mer än vad som redan skett. Hälften av Frankrikes judar har nu emigrerat och även i andra delar av EU känner man sig hotad, Sverige inte undantaget.

CAB

Foto: Israelisk soldat som ber i fält. IDF/Israel Defence Force

Advertisements