Anarki omger Israel

Anarki omger Israel konstaterade Daniel Pipes i en artikel 2012 och snart två år senare håller det alltjämt streck. I norr rasar inbördeskriget i Syrien, som svämmar över till Libanon med flyktingar som uppgår till en fjärdedel av Libanons befolkning, vars (enligt Pipes) svaga regering tvingas härbärgera Hezbollah-gerillan, som numera har missiler med räckvidd långt in i norra Israel. Från Gazaremsan, som styrs av palestinska Hamas-gerillan, skjuts det som vanligt missiler in i södra delarna av Israel och nu rapporteras det att Hamas har missiler som når både Israels största stad Tel Aviv och huvudstaden Jerusalem.

Så bli inte förvånad om en missriktad Hamas-missil skulle träffa t.o.m. Klippdomen, en moské som började byggas år 697 e.Kr. på Tempelberget i Jerusalem, på just den plats som är allra heligast inom judendomen. I så fall kommer det att finnas plats där för ett tredje (judiskt) tempel, som Bibeln talar om skall uppföras i tiden strax före Messias ankomst.

Och i söder frodas anarkin på Sinaihalvön, ett slags egyptiskt ingenmansland, befolkat av beduinstammar, som blivit allt mer islamistiska. Jordanien, landet i öster, har fått ta emot stora flyktingströmmar från Syrien, något som frestar på de jordanska palestinaarabernas tålamod.

Men mitt i stormens öga råder lugn. IDF, Israels starka försvarsmakt, inger respekt och håller anarkin på avstånd. Den judiska staten Israel är det enda land i Mellanöstern där kristna kan leva och utöva sin religion helt öppet och fritt. Det är klart att man som kristen älskar det judiska Israel!

Och medan det judiska folket åter samlas i det land som Gud gav deras fäder Abraham, Isaac och Jacob, så växer fruktträd och skogar upp ur ödemarken, öknen blommar, landets välstånd växer till, det judiska folkets hjärta sjuder av uppfinningsrikedom, liv och kärlek. Detta under sker inför våra ögon, vi som lever idag.

Det judiska hemlandet började få liv med sionismen på 1880-talet, stadfästes i internationell rätt av segrarmakterna efter 1:a världskriget, bekräftades först av Nationernas Förbund och senare av Förenta Nationerna och gäller alltjämt. Den judiska staten Israel bildades på en dag 1948, varefter den attackerats gång på gång av sina arabiska grannar.  Genom sexdagarskriget 1967 fick det judiska folket åter tillträde till Jerusalem, varifrån de fördrevs ut över världen 1897 år tidigare. Det judiska folket kommer hädanefter alltid att få bo i Jerusalem. Det utlovar Abrahams, Isaacs och Jacobs Gud. Om det talar Bibeln.

Vad skrev då Daniel Pipes i sin mycket läsvärda artikel 2012? Läs den här.

Advertisements